Orașul Ohrid, Macedonia. Lacurile Mavrovo, Debar si Ohrid.

După ce am coborât de pe Korab, aveam stabilit să dormim în același "camping" încă o noapte, dar ținând cont de faptul ca am terminat tura relativ repede, am decis să plecăm spre următoarele destinații. Din Trnica până;la lacul Ohrid aveam cca 90 km pe care i-am parcurs în 2 ore. Chiar dacă ne-a fost sugerat de aplicație o alta rută, puțin mai rapidă, am ales să mergem spre Lacul Debar. Drumul este fantastic de fain, înconjoară aproape tot lacul Debar, iar satele cocoțate pe munte sunt atât de pitorești cu minaretele moscheilor ce se văd din depărtare. Cu toate că în Macedonia aproape 65% din populație sunt ortodocși, comunitatea musulmană fiind de 33%, aproape în fiecare localitate găsești câte o moschee cu minaretul ei specific, de unde își cheamă credincioșii la slujbe.
Lacul Mavrovo este un lac artificial situat în Parcul Național Mavrovo din Macedonia de Nord. A fost creat în anii 1950 ca parte a unui proiect hidroenergetic și este acum o destinație turistică populară. Lacul este înconjurat de munți și păduri frumoase, ceea ce îl face un loc popular pentru activități în aer liber, cum ar fi înot, pescuit, plimbări cu barca și drumeții. Parcul Național Mavrovo găzduiește, de asemenea, multe specii de animale sălbatice, inclusiv urși, lupi și râși, ceea ce îl face o destinație populară pentru iubitorii de natură.
Lacul Debar este un lac artificial cu o suprafață de 1320ha și o adâncime de 93 m și situat în partea de vest a Macedoniei de Nord în apropierea orașului Debar după care este denumit. Așezat la poalele munților Stogovo si Jablanica în partea de vest a Macedoniei de Nord este o destinație turistică populară pentru activități cum ar fi pescuitul, plimbările cu barca și drumețiile. Lacul Debar este cunoscut pentru apele sale limpezi și peisaje uimitoare, făcându-l un loc popular pentru entuziaștii în aer liber.
Distribuie pe:


Lacul Ohrid este un lac natural de apă dulce situat în Macedonia. Este unul dintre cele mai vechi și mai adânci lacuri din Europa și este considerat a fi una dintre cele mai mari minuni naturale ale Balcanilor. Lacul și împrejurimile sale au fost desemnate patrimoniu mondial UNESCO datorită frumuseții sale naturale unice, patrimoniului cultural bogat și semnificației istorice. 


Ohrid, este un oraș situat pe malul lacului cu același nume si este unul dintre cele mai vechi orașe locuite continuu din Europa. Considerat unul dintre cele mai importante situri culturale și istorice din Balcani orașul este cunoscut pentru bisericile sale antice bine conservate, fortificațiile medievale și ruinele romane, precum și pentru cadrul său natural frumos pe malul lacului. Ohrid este o destinație turistică populară, atrăgând vizitatori din întreaga lume pentru a experimenta istoria sa bogată, arhitectura uimitoare și frumusețea naturală. În 1980, Ohrid a fost desemnată patrimoniu mondial UNESCO. 
Daca ai ajuns aici este musai sa vizitezi Samuel's Fortress (Cetatea lui Samuel) Este o fortăreață medievală numită după conducătorul ei Samuel al Bulgariei, care a construit cetatea la sfârșitul secolului al 10-lea. Cetatea este situată pe un deal cu vedere la orașul Ohrid și la lacul cu același nume, oferind vederi uimitoare asupra zonei înconjurătoare. Astăzi, Cetatea lui Samuel este o destinație turistică populară, atrăgând vizitatori cu arhitectura sa bine conservată și istoria bogată. Vizitatorii pot explora ruinele cetății si pot afla mai multe despre istoria acesteia, precum si in priveliștea frumoasa a orașului si a lacului. Se spune că în Ohrid au fost construite 365 de biserici, câte una pentru fiecare an, din care amintesc Biserica Sf. Sofia ce datează din anul 826, Biserica Sfântul Pantelimon ce datează la rândul ei din secolul al IX-lea. Un alt obiectiv important de vizitat ar fi "Ancient Macedonian Theatre of Ohrid" (Teatrul Antic), care a fost construit în anul 200 îHr, sau să te plimbi pe străzile înguste ale orașului vechi sau, să te așezi la una din multele terase să savurezi o bere locală.



Distribuie pe:

Lacul Mavrovo - Lacul Debar - Lacul Ohrid

Distribuie pe:

Ultimele postări

S-ar putea să-ți placă și:
Dacă ți-a plăcut dă un like paginii noastre.
Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.
ToniGrecu

Acest jurnal arata detaliile drumețiilor făcute de mine și nu reprezintă trasee omologate. Uneori, bocancii mă duc și pe poteci nemarcate, motiv pentru care te invit să citești cu atenție descrierea traseului și să nu te aventurezi dacă nu cunoști zona foarte bine. Dacă ți-a plăcut articolul și l-ai găsit util, lasă un comentariu.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche