Cascada Fecioara Maria

Meteo zicea ca sunt șanse de ploaie de 80% la ora 9 și de 100% la ora 12 asa ca am renunțat la programul inițial și ne-am reorientat la ceva mai ușor. Pana la urma vremea a fost destul de buna, și ne-a permis sa pornim în excursie. Drumul pană la Cascada Fecioara Maria, merge pe malul Lacului Prisaca, și este deosebit de frumos, ca o alee în parc, fără suișuri sau coborâșuri mari, și poate fi făcut de oricine, indiferent de perioada din an. Data trecută când am fost aici, eram foarte grăbiți pentru ca se întuneca fiind presat de timp, și nu am putut sa ne bucuram prea mult de traseu. Ziua fiind compromisă încă de dimineață cu ploaia ce cădea în rafale, am decis sa vizitam Cascada Fecioara Maria, chiar dacă ploua mărunt. Pe tot traseul am fost surprins de numărul mare de salamandre întâlnite. Frumoasele creaturi folosesc diferite tertipuri pentru a se apară, stau nemișcate în speranța că sunt ignorate sau "prădătorul" e distras de altceva, și dacă încerci să le apuci, vertebrele cozii fiind foarte fragile se rup. Unele produc o substanță alba ca laptele care este otrăvitoare. De aceea te rog, când întâlnești o salamandra, respecta-i intimitatea, respecta-i dreptul la viata. Hrănindu-se cu miriapozi, păianjeni, insecte sau viermi, rolul lor în ecosistem este important. Știai că cele mai vechi fosile de salamandră datează din mijlocul perioadei Jurasic în urmă cu aproximativ 164 milioane ani? Sau că sunt peste 550 de specii de salamandre cu mărimi intre 10 cm și 1,8m? Sau că sunt unice printre vertebrate, salamandrele având capacitatea să-și regenereze membrele pierdute sau alte părți ale corpului? Cascada Fecioara Maria are o cădere de aproximativ 5m în două trepte și este deosebit de frumoasă, un farmec aparte îl are tăul verde ce se formează intre cele două trepte.

Traseu: Cascada Fecioara Maria

Podul Vânturătorii - Cascada Fecioara Maria
marcaj: nemarcat
  • Coordonate intrare în traseu: 44°57'51.4"N 22°29'02.8"E
  • Durata: 1h 25'
  • Distanta parcursa: 6.18 km
  • Diferențe de nivel: ↗↘67m
  • Dificultate: ușor
  • Starea marcajelor: nemarcat
  • Surse de apa: izvor pe drum
  • Obiective: Cascada Fecioara Maria
  • Participanți: Florin, Cosmina, Cornel, Ionela, Ciri, Daniela, Erika și Toni
  • Track (Trail GPS ): Cascada Fecioara Maria


Indicator spre cascada Fecioara Maria

trecem Podul Vânturătorii și ajungem la o bariera. Acolo se despart traseele. Poteca marcata cu CR cotește dreapta în urcare spre cascada Vânturătoarea- Poiana Cicilovete. De la bariera continuam inainte spre cascada Fecioara Maria
Drumul spre cascada este ușor de parcurs. Valea Cernei - Lacul Prisaca

 


jurnaldedrumetii.ro
Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.

Distribuie pe:

Ultimele postari

S-ar putea să-ti placă si:
#pevisenusepunepraful
#haisitumeritaefortul
#jurnaldedrumetii

Dacă ți-a plăcut dă un like paginii noastre.
Sustine jurnaldedrumetii.ro

Proiectul jurnaldedrumetii.ro a pornit din dorința de a ajuta pe cei ce doresc sa străbată potecile munților, împărtășind din experiența noastră. Dacă consideri că ți-au fost utile informațiile de pe blog susține și tu proiectul nostru.

ToniGrecu

Acest jurnal arata detaliile drumețiilor făcute de mine și nu reprezintă trasee omologate. Uneori, bocancii mă duc și pe poteci nemarcate, motiv pentru care te invit să citești cu atenție descrierea traseului și să nu te aventurezi dacă nu cunoști zona foarte bine. Dacă ți-a plăcut articolul și l-ai găsit util, lasă un comentariu.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche