Piatra Secuiului

23 Octombrie 2013

                     Miercuri, când nu ai chef de lucru, zici că-i luni. 😁 Vremea frumoasă de afară mă chema pe munte și eu ... la birou... nu am avut nevoie de multă muncă de convingere, Erika parcă aștepta să dau tonul, doar eu sunt idiotul( a se citi omul cu idei)în casă. Nici nu am apucat sa ii zic unde mergem că era deja la ușă pregătită sa fugim pe munte. La ora două (PM) eram deja în Colțești, Alba unde am intrat în traseu. Si ca de obicei când fugi pe munte pe nepregătite, când ajungi la poalele muntelui îți aduci aminte de tot ce ai uitat. Da' musai acolo, nu mai devreme. "Zâci că-i leje, no'.



 De regula se pornește din Rimetea pe traseul marcat cu :
 noi am ales sa facem traseul din Colțești pe Piatra Secuiului și retur pe TR înapoi.

Rimetea - Piatra Secuiului - Colțești - Pârâul Muntelui - Vidolm
Atenție! traseul este recomandat sa fie făcut în doua etape. 
- prima etapa  Rimetea - Colțești
- a doua etapa Colțești - Vidolm. 
Eu vă recomand sa faceți traseul: Rimetea- Piatra Secuiului - Colțești - Grota Studenților - Rimetea. 

Traseul este relativ ușor cu diferențe de nivel de aproximativ 700m. Piatra Secuiului e unul din cele mai frumoase trasee din Trascău, mai ales dacă prinzi o zi frumoasă.
 Cum câștigam altitudine câmpurile pline de căpițe se vad super fain.
Ajunși sus pe piatra vedem la depărtare cele doua borne de pe vârf.
începem sa vedem si satul Rimetea 
Priveliștile de pe Piatra Secuiului sunt fenomenale.
Cu borna asta e o adevărată istorie, care cum apucă vopsesc la ea de parcă ar fi peretele din fundu' grajdului.  Anul trecut când am urcat era "echipată" românește. Oameni buni trebuie sa înțelegeți un lucru, aia nu e pusă acolo sa va fâlfăiți voi, extremiștii, flamurile. 
Ajuns la borne, la altitudinea 1129 m de aici vezi satul Rimetea, așezat la picioarele tale.
Dacă privești spre vest vezi vârful Ardascheia 1250 m. Acolo poți ajunge tot din Remetea pe traseu:
 
Seara, în sunet păsăresc și cu soarele care se ascundea cu rapiditate după vârful Secului și vârful Prislop, ne-am întors la mașină. Am mai făcut câteva fotografii :



La coborâre de pe Piatra Secuiului se vedea o turma de oi, dar departe. Câinii ciobanilor încep sa ne latre si sa alerge spre noi. 
- Aia la noi vin , zice Erika speriată. (are o frică de căini de parcă ii atrage, dacă este un câine pe o raza de 1 km ... sigur vine la ea sa o latre)
- Nu cred, doar nu-s nebuni sa vina de la distanta aia, am zis eu încercând sa o liniștesc.
Si veneau, și cu cat distanta era mai mica ei creșteau tot mai mari. Am strigat la cioban dar degeaba. Nu știu, cum reacționați voi când sunteți încercuiți de o haita de căini, dar să știți ca e foarte important sa nu intrați în panică. După ce am început sa arunc cu pietre s-a trezit și ciobanul să strige să nu dau cu pietre în căinii lui. Sa vedeți atunci ce propoziții frumoase i-am adresat, i-am umplut frigiderul cu carne să-i ajungă pană la primăvară. Dacă veniți în zona să nu uitați să vă puneți cu voi câteva petarde sau un spray. Câteva sfaturi despre ce sa faci dacă ești atacat de câini găsești aici.

ToniGrecu

Acest jurnal arata detaliile drumețiilor făcute de mine și nu reprezintă trasee omologate. Uneori, bocancii mă duc și pe poteci nemarcate, motiv pentru care te invit să citești cu atenție descrierea traseului și să nu te aventurezi dacă nu cunoști zona foarte bine. Dacă ți-a plăcut articolul și l-ai găsit util, lasă un comentariu.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche