Hiking vs Trekking


                   Este foarte important să știi care este diferența dintre hiking și trekking, astfel încât să alegi călătoria potrivită pentru tine. Cea mai ușoară cale de a explica diferența dintre ele este să le clasificăm după dificultate.

 

Hiking - Drumeția

- Drumeția este cea mai ușoară, se merge pe trasee de dificultate mică, bine marcate, cu diferențe mici de nivel, dar asta nu înseamnă că un traseu scurt, bine marcat, obligatoriu face parte din această categorie. Acestea, de obicei au o durată de la 2 ore până la o zi, iar terenul variază de la o suprafață relativ plană până la abrupt. Chiar dacă drumețiile sunt mai ușoare acestea pot fi uneori și provocatoare. Cele mai multe drumeții durează de la 2 la 8 ore, și de obicei, terminați în același loc în care ați început, fie că faceți un circuit sau că vă întoarceți în același loc pe același traseu. Unele drumeții au un start și un punct de final diferit, deci verificați întotdeauna înainte de a începe. Pentru Hiking este necesar un echipament minim în comparație cu Trekking, dar pentru fiecare este necesara pregătirea în prealabil a traseului, dificultate, durată, diferențe de nivel.
  •  poate participa oricine cu o stare a sănătății bună.
  • să ai echipamentul minim necesar (ghete impermeabile, îmbrăcăminte adecvată sezonului, harta, trusa medicala, hrana și apa.

Trekking - Drumețiile montane

- este între drumeții și alpinism în ceea ce privește dificultatea. Deși este mai asemănătoare cu drumeția decât cu alpinismul, uneori implica și tehnici de alpinism.  Diferența fiind că drumețiile montane sunt mai lungi decât drumețiile, se merge pe trasee cu dificultate mai mare, cu diferențe mari de nivel.  Aceste călătorii durează, de obicei, două sau mai multe zile, cu campare sau cu dormit la cabane, trebuie carat echipament și hrana pe toată durata excursiei. Trekking-ul incepe de obicei dintr-un loc și se termina în altul.
Dacă vrei sa pleci într-o drumeție montana (trekking)asigură-te că:
  • ai verificat conditiile meteo
  • nu ai probleme de sănătate, cardiace sau respiratorii.
  • ai echipamentul necesar în funcție de anotimp, altitudine.
Distribuie pe:

Ultimele postari

S-ar putea să-ti placă si:
Dacă ți-a plăcut dă un like paginii noastre.

Proiectul jurnaldedrumetii.ro a pornit din dorința de a ajuta pe cei ce doresc sa străbată potecile munților, împărtășind din experiența noastră. Dacă consideri că ți-au fost utile informațiile de pe blog susține și tu proiectul nostru.


Nu uita!
- Nu lăsa gunoaie pe munte, dacă ai adus un pet plin pe munte poți să-l duci și gol înapoi.
- Nu lăsa inscripții pe copaci, stânci sau refugii.
- Nu fă gălăgie pe munte.
- Nu rupe florile indiferent dacă sunt sau nu ocrotite prin lege, pentru a ne bucura toți de ele.
- Nu pleca singur pe traseu.
- Nu consuma alcool pe traseu.
- Nu pleca fără echipament adecvat.
- Nu pleca neinformat asupra stării traseului sau a condițiilor meteo.
- Nu pleca dacă se anunță vreme rea.
- Nu pleca pe un traseu ce-ți depășește puterile, tu trebuie să învingi muntele nu el pe tine.
ToniGrecu

Acest jurnal arata detaliile drumețiilor făcute de mine și nu reprezintă trasee omologate. Uneori, bocancii mă duc și pe poteci nemarcate, motiv pentru care te invit să citești cu atenție descrierea traseului și să nu te aventurezi dacă nu cunoști zona foarte bine. Dacă ți-a plăcut articolul și l-ai găsit util, lasă un comentariu.

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche