Câinii de la stână ... o problemă pentru toți iubitorii de drumeții.

De ce latră căinii?
Își apără teritoriul, sau te salută, te avertizează sau poate e doar bucuros că te vede, de cele mai multe ori vrea sandwich-ul tău din rucsac, motive de lătrat are destule. Un câine care are de gând să muște îl "citești" de la început, el nu mai stă să piardă timpul cu lătratul ci se năpustește spre tine.
Ce trebuie să faci? În primul rând să nu fugi, dacă alergi ești victimă sigură, pentru că știe că iți este frică și prinde curaj. Dimpotrivă să te duci către el, și să încerci să-l îndupleci, la început cu vorba bună, iar dacă continuă să vină către tine te apuci să urli la el să încerci să îl domini, să vadă că nu îți este frică. In tot acest timp cauți ceva să îl lovești dacă continua sa fie agresiv sau poate chiar sa atace.
 Câteva metode aplicate de către mine :
- dacă observi turma din timp încearcă sa localizezi ciobanul. și să ii faci cu mâna ✋să te vadă și el pe tine, în acest caz, dacă câinii se apucă de lătrat sunt șanse mari ca, ciobanul sa-i liniștească.
- dacă turma e pe potecă și se îndreaptă către tine, oprește-te și așteaptă să vină turma la tine. Câinele este un animal teritorial ce își apără teritoriul, dar în acest caz el intra pe teritoriul tău (nu este valabil dacă ești în stană, acolo e ca și cum ai fi la el în sufragerie) 

Pentru orice eventualitate e bine să ai la tine :
- Sticla cu apă , câțiva stropi de apă aruncați pe câine sunt șanse să îl alunge.
- petarde ( sunt ilegale - aveți grija 😉)
- spray cu piper ( pentru ursi nu este suficient) raza de acțiune este de doar 1,5 m
Atenție! Dacă ai fost muscat de un câine, nu iți îndrepta furia pe bietele animale, ciobanii sunt vinovați. Suna la 0725826668 (0SALVAMONT) sau la nr de urgenta 112.
Cum îți dai seama de la depărtare dacă un câine este mascul sau femelă?
...dacă e bucuros e mascul dacă e bucuroasă e femelă!
ToniGrecu

Acest jurnal arata detaliile drumețiilor făcute de mine și nu reprezintă trasee omologate. Uneori, bocancii mă duc și pe poteci nemarcate, motiv pentru care te invit să citești cu atenție descrierea traseului și să nu te aventurezi dacă nu cunoști zona foarte bine. Dacă ți-a plăcut articolul și l-ai găsit util, lasă un comentariu.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche